Geschiedenis

Hoe zag de wereld er begin jaren 80 uit, toen vijf  feministische activisten rond een Amsterdamse keukentafel een plan smeedden om geld geven te combineren met activisme? En hoe veranderde Mama Cash van een overwegend witte actiegroep met geld, in een diverse, professionele vrouwenrechtenorganisatie die wereldwijd geroemd wordt om haar pioniersrol op het gebied van het ondersteunen van vrouwenrechten?

Lees hier hoe met het geld van een erfenis de basis werd gelegd voor een vrouwenfonds dat ook anderen wist te inspireren tijd en geld te investeren in vrouwenrechten. Lees over de inhoudelijke discussies die de verschillende generaties vrouwen van Mama Cash voerden, zonder de uitgangspunten van de oprichters uit het oog te verliezen. En lees hoe ze zich van een unieke Nederlandse organisatie die over de grenzen keek, wist te transformeren in een internationaal fonds dat een spilfunctie vervult in een wereldwijd netwerk van vrouwenfondsen.

Bekijk de interviews met de vrouwen die in de loop der jaren een sleutelrol hebben gespeeld in haar roemrijke geschiedenis. Blader mee in haar kleurrijke fotoarchief en bekijk de beelden van de eerste keukentafelgesprekken, van de eerste vrouwelijke automonteurs, en van protesterende en affiches plakkende vrouwen; en niet te vergeten van de beelden van de spetterende badkuipraces die Mama Cash organiseerde in de Amsterdamse grachten.