Marjo van Loosdregt

Gepassioneerde gesprekken met wereldwijze nonnen.

Marjo van Loosdregt op pad voor Mama Cash

Marjo van Loosdregt op pad voor Mama Cash

Als je Marjo van Loosdregt vroeg wat haar aantrok in Mama Cash was haar antwoord: ‘Mama Cash is een fonds dat ver over de grenzen heen kijkt en vrouwen aanzet tot het ontwikkelen van hun eigen kracht.’

Afkomstig uit het katholieke zuiden van Nederland, maakte ze via het tweedekansonderwijs carrière als beleidsmaker in het welzijnswerk. Na haar pensionering meldde ze zich als vrijwilliger bij Mama Cash, waar ze op de afdeling fondsenwerving namen van donateurs in de database invoerde. Dat was weinig opwindend werk. Hier kwam verandering in toen ze in het archief op een brief van een zusterorde stuitte, die in het verleden een donatie had gedaan.

Marjo van Loosdregt was altijd al gefascineerd geweest voor het werk van nonnen in het buitenland. Marjo: ‘Zusterordes bestaan vaak uit zeer geëmancipeerde vrouwen die over de hele wereld werken in gezondheidszorg en onderwijs. Ze kennen de positie van gemarginaliseerde vrouwen en meiden van binnenuit. Ik moest hen toch kunnen interesseren voor het werk van Mama Cash!’

Zo begon haar missie. Ze reisde langs vele kloosters in het zuiden van het land en voerde gepassioneerde gesprekken met wereldwijze nonnen over het werk van Mama Cash. Sommige ordes voelden zich zo aangesproken dat ze Mama Cash met aanzienlijke bedragen steunden. In de loop der jaren doneerden de kloosterordes samen een bedrag van ongeveer een half miljoen euro.

Marjo van Loosdregt was vrijwilliger van 2002 tot 2008. Marjo overleed op 27 januari 2022. Zusters en vooral Marjo van Loosdregt: heel erg bedankt!

  • Carla Brünott

    Carla Brünott

  • Lin Chew

    Lin Chew

  • Marjo van Loosdregt

    Marjo van Loosdregt